Kapcsolat

Az Ön szaktanácsadója:

Mobil: +36-70/328-7502
Fax: +36-36/357-248
E-mail: info@porszures.hu

Ajánlatkérés ADATLAP

További cégadatokat itt talál

Megosztás

ScandMist

 

ScandMist
Tiszta és biztonságos
workshop környezetek

A probléma

Az ipari folyamatok, amelyek kombinálják a kenőanyagot a nagysebességű szerszámgépekkel, légszennyezést okoznak. A szennyezés pontos felépítése a folyamattól függően jelentősen változik, de valószínűleg összetett mérgező szennyezőanyagok - például olaj, víz, adalékok, fémszálak, baktériumok és így tovább - összetett keverékéből áll.

Nem meglepő módon a szennyező anyagok koktéljának való kitettség káros hatással van mind az emberi egészségre, mind a szélesebb környezetre. A fémmegmunkáló folyadék és a bőr közötti érintkezés bőrgyulladást okozhat. Súlyosabb, hogy a kenőzsír vagy a füst belélegzése különböző légúti megbetegedésekhez vezethet, beleértve az ipari asztmát és az extrinsic allergiás alveolitiset. Tehát létfontosságú az ipari szennyezés forráson át történő leküzdése, a pillanat létrehozása, a munkavállalók és más érdekeltek kockázatának mérséklése.

A nehézség az, hogy miközben a szerszámgépek gyorsabban forgatnak a termelékenység növelése érdekében, a hűtőközeg szállítási aránya és nyomása is nő. És ahogy ez megtörténik, az olajfüst és a füst okozta problémák kockázata is nő, ami annál fontosabb az ilyen szennyeződések eltávolításának feladata.

A válasz

A ScandMist olyan ipari légszűrők széles választéka, amelyek moduláris szűrőrendszert használnak az olajfüst, olajköd és emulziós köd eltávolítására a tiszta és biztonságos üzemi környezet érdekében. A ScandMist három lépcsős szűrési eljárással távolítja el a fémfeldolgozási folyamatok füstjét, kibocsátását és egyéb káros melléktermékeit a forráson. A tiszta levegőt közvetlenül a műhelybe visszük vissza, és meghaladja a fémmegmunkáló folyadékok expozíciós határértékeit érintő nemzetközi egészségügyi és biztonsági előírásokat.

A ScandMist kipufogó levegő ugyanolyan minőségű, mint a klinikai alkalmazásokhoz, például a színházakhoz. A 95%-nál nagyobb előszűrési hatékonysággal a végső szűrő élettartama években, nem pedig hónapokban mérhető. Ez az oka annak, hogy a ScandMist a legjobb teljesítményt nyújtja a szűrési teljesítmény érdekében.

Részecskék - minden testre ártalmasak

A részecskék (PM) mikroszkopikus szilárd vagy folyékony, levegőben lévő anyagok. Természetes vagy természetes lehet, de a PM-koncentráció jellemzően a legnagyobb ipari aktivitású területeken jellemző. Ezért fontos megérteni, hogy a PM milyen hatással van a munkavállalók egészségére.

Egy kilenc haláleset globálisan kapcsolódik a levegőszennyezéshez, és a PM jelentősen hozzájárult ehhez a számhoz.

Valójában, amikor az állami szervek, mint például az Egészségügyi Világszervezet, megvitatták a levegőszennyezést, tipikusan PM10, PM2.5 és PM1 - vagyis 10 μm-nél, 2,5 μm-nél és 1 μm-nél kisebb részecskéknél beszélnek. És ennek jó oka van. Az emberek képesek 10 μm-nél nagyobb részecskék meggátlására a testünkbe való bejutáshoz, de a kisebb részecskék kisebbek lesznek a védelmeinknél - és mennyi utazás függ a méretétől.

A PM1 például átmegy a tüdő falán, és belép a véráramba; ami károsítja a létfontosságú szerveket - beleértve a szívbetegségeket és a különböző rákos megbetegedéseket.

PM1 - a megmunkálás legnagyobb veszélye

A nagy forgási sebesség, a megnövekedett folyamat hő és a nagynyomású hűtőközegek azt jelentik, hogy a megmunkálási folyamatok finomabb és finomabb aeroszolokat hoznak létre. 2006-ban a Német Szociális Balesetbiztosítási Intézet által készített tanulmány megvizsgálta a megmunkálási folyamatok sokféle hűtőfolyadékkal történő szennyezését.

Úgy találta, hogy az összes folyamatban létrehozott legmeghatározóbb részecske PM1 (jobb).

A legtöbb olajtisztító csak a 10 μm-es átmérőjű nagyobb részecskék ellen hatékony. De a ScandMist hatékony, ha tényleg számít - a részecske egy mikron átmérőjű (PM1) alatt.

A ScandMist ötvözi az olajkeverék szűrőket végső HEPA szűrőfokozattal (H13 osztály az EN 1822 szerint), amely 99,95%-os hatékonyságot biztosít a 0,3 μm-es szemcsés részecskék ellen. Ezzel a szűrési szinttel a ScandMist kimeneti levegője klinikailag tiszta és valószínűleg jóval magasabb színvonalú, mint a létesítményen kívül. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók biztonságos levegőminőséget, valamint az egészségre és biztonságra vonatkozó megoldást jelentenek.

A különböző folyamatok és hűtőfolyadékok által generált szemcsék nagysága változhat, de a PM1 messze a leggyakoribb szennyező.

Csökkentse energiafogyasztását

Néhány ipari szűrőrendszer lényegében csak olyan páraelszívók, amelyek az olaj ködöt a gép közelében találják, és közvetlenül a létesítményen kívülre szellőztetik. Nem csak ez a rossz a környezet számára, hanem rossz a tárca számára.

A műhelytől kifelé beolvasztott levegő szivárgása megegyezik azzal, hogy a fűtőtestek teljes sebességgel és az ablakok lefelé haladnak. A fűtési rendszere keményen dolgozik a meleg levegőnél, hogy a szűrőrendszer kiáramlik.

Mivel a ScandMist kipufogó levegője olyan tiszta, ezért vissza lehet küldeni közvetlenül a műhelybe. Ez azt jelenti, hogy megszakíthatja a folyamatosan felmelegedés és a levegő kiűzésének ciklusát. És ez drámai hatással lehet a fűtési költségeire.

A ScandMist energia hatékony működését is olyan EC motorokkal működik, amelyek maximális teljesítményt nyújtanak alacsony energiaigény mellett - a zárt hurkú motorral és a ventilátor fordulatszám-vezérléssel a szabványnak megfelelően.

Tartsa be a megfelelőséget - mind a most, mind a jövőben

Jelenleg nincsenek nemzetközi vagy uniós előírások az elfogadható olajmagos kibocsátási szintek tekintetében. Azonban az érzékenyen növekvő tudatosság az emberi egészségre gyakorolt hatás miatt a részmikron részecskék elfogyasztása miatt számos ország meghatározták saját korlátaikat. Ez jelzi a változó képet a világ többi részén. A fémmegmunkáló folyadékok expozíciójának egészségügyi hatásairól szóló új bizonyítékként a felelős munkaadók lépéseket tesznek a munkavállalók ipari légszennyezéssel szembeni védelme érdekében.

Az olajköd-kibocsátási határértékek a mg/m³ megengedett legnagyobb részecske-koncentrációkon alapulnak. Az Európában beállított szintek Svájcban 0,2 mg/m3, 1 mg/m3 Franciaországban és 0,5-10 mg/m3 Németországban a hűtőfolyadéktól függően.

A ScandMist segíthet abban, hogy továbbra is megfeleljen mind a mai, mind a jövőben. A ScandMist meghaladja az előírt határértékeket a fémmegmunkáló folyadékoknak való kitettség tekintetében. A MANN + HUMMEL vagy a ScandMist Expert partnereink megkönnyítik a megfelelést, és felmérhetik az Ön létesítményét, és dokumentált jelentést készíthetnek a levegő minőségéről webhelyén - javasolva egy optimalizált szűrő megoldást a legnehezebb környezetekhez is.

A ScandMist folyamat

Coalescing szűrőfokozat 1

Az első ScandMist-fázisban több réteg lerakott médiát gyűjt össze az olajból vagy hűtőfolyadékból, lehetővé téve, hogy az egység leeresztése az egység aljára. A szűrőközeg nem szívja el az olajat, hanem összevonja az egyre növekvő cseppeket, amíg azok elég nehézk az elvezetésre.

A szennyezett levegő áthalad a szűrőközegen, ahol olajos részecskék vonzódnak az oleophob rostokhoz. Az olajcseppek továbbra is ütköznek a szálakkal és tömegben nőnek. Ahogy az olajcsökkenés egyre nagyobb lesz, eléggé nehézkes lesz ahhoz, hogy a légáramlásnak a ScandMist egység aljára esik. Itt összegyűjthetjük, vagy egyenesen visszavezethetjük a gépi szerszámtartóra.

Coalescing filter stage 2

A tisztított levegőt ezután egy második coalesceren keresztül továbbítják a második szakaszban, ahol az eljárást megismétlik. Ez a második coalescer nagyobb szűrési hatékonysággal rendelkezik, mint a kezdeti szakasz, és elkapja azokat a kisebb olajrészecskéket, amelyeket az első szakaszban nem kaptak.

A második szűrési szakasz után a levegő átlagosan 95-98%, olajmentes.

Hepa szűrőfokozat 3

A harmadik szűrési szakaszt úgy tervezték, hogy a maradék levegőt teljesen megtisztítsa a környező környezeti levegőtől sokkal magasabbra.

HEPA szűrő használatával ez a végső lépés biztosítja, hogy finom részmikron részecskék - nyomok, füst, baktériumok, pollen és spórák - csapdába kerüljenek, és ne engedjék vissza a műhelybe.

A ScandMist H13 (EN 1822) HEPA szűrővel rendelkezik, amely 99,95%-os hatékonyságot biztosít 0,3 μm-en. Ez azt jelenti, hogy a műhely környezetében hatékonyan minden veszélyes részecske csapdába esik, és csak klinikailag tiszta levegő kerül vissza a műhelybe.

További információért tekintse meg a ScandMist prospektust


vissza